„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” (po polsku „Oliwka”) idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Na brzmienie fraz „gaj oliwkowy”, „smak oliwki” doznajemy miłych wrażeń. Z taką samą przyjemnością czytelnicy reagują na tytuł „Olive”, wydawany na licencji brytyjskiej w wielu krajach. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi świetną robotę, publikując przepisy interesujące dla różnych upodobań smakowych i różnych zawartości portfeli. W tym piśmie można znaleźć wiele kreatywnych wersji potraw „klasycznych”, można znaleźć przepisy na potrawy przygotowywane w ciągu 30 minut i 3 godzin, na potrawy z drogich, wyszukanych ingredientów, jak też na dania proste i tanie. Motto „Olive” w postaci hasła „Gotuj”, „Jedz”, „Próbuj” wskazuje na rozległość tematyki pisma, którego misją jest również skierowanie czytelnika do ciekawych restauracji, by skosztować dań wyjątkowych.
.
Specyfikacja
Data publikacji: | 2015/2016 | ![]() |
Nakład: | 30.000 | |
Periodyczność: | dwumiesięcznik | |
Objętość: | około 100 stron | |
Format: | 230×275 mm | |
Cena wyd. papierowego: | 9,90 zł | |
Cena e-wydania: | 6,00 zł |
.
Czytelnicy
Płeć | Wiek | Wykształcenie |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
- Każdy, kto lubi przyrządzać smaczne, interesujące potrawy. |
.
Dystrybucja wydań
Wszystkie kanały dystrybucji zapewnią całkowity zasięg ponad 50.000 czytelników.
.